PowerPivotTable

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  eticsolutions 3 years, 5 months ago.

 • Author
  Posts
 • #813

  LaviniaGhita
  Participant

  Hello!!!

  Nice to get back “in touch” with you guys!

  Se vorbeste ft mult de la un timp despre PowerPivotTable, de ex :”dramatically extends the powers of “normal” Excel”…. chiar asa e? Personal am instalat add-in ul, dar nu prea am reusit sa-l fac sa functioneze….

  Intrebare: merita investit timp in a invata cum functioneaza si daca da aveti vreun sfat ce materiale (carti, site-uri) sa folosesc?

  Thnx!

 • #814

  eticsolutions
  Keymaster

  Buna,
  Nice to hear from you too 🙂

  Da, Power Pivot este intr-adevar un instrument foarte puternic de analiza si este indicat “power user” si programatorilor, pentru ca poate importa sau relationa baze de date dintre cele mai diverse (inclusiv sql).
  Personal, recomand utilizarea lui doar pentru cei care folosesc versiunea de la 2013 incoace (vine built-in), desi este posibil sa instalezi si utilizezi add-in si pentru Excel 2010.

  Ideea de baza a power pivot-ului este ca relationeaza mai multe baze de date (cam cum se intampla in Access, de exemplu) si poti realiza o serie de calcule mai avansate in Pivot, decat in Pivot table clasic.

  Power Pivot-ul lucreaza cu niste functii speciale, denumite DAX. Din pacate, acestea sunt foarte putin documentate, iti recomand urmatorul link:
  https://msdn.microsoft.com/en-us/library/gg413422.aspx

  O sa publicam incepand de saptamana viitoare o serie de articole pe subiect, care sper sa te lamureasca si sa iti deschida interesul spre a studia mai aprofundat acest subiect.

 • #840

  LaviniaGhita
  Participant

  Super! Multumesc frumos pentru detalii!

 • #844

  eticsolutions
  Keymaster

  Am publicat primul articol din seria Power Pivot pentru Excel 2013.
  Enjoy!

You must be logged in to reply to this topic.

Posted in

Categorii