![](https://blog.eticsolutions.ro/wp-content/uploads/2015/09/revista-presei.jpg)
Revista presei HR
Cresc salariile la stat (din nou); scade productivitatea din industrie, la fel si populaţia activă. Cât costă să recrutezi omul nepotrivit. Firmele cer majorarea subvenţiei pentru ucenici, pentru a acoperi costurile birocratice. Ministrul Educaţiei aduce din nou în discuţie refacerea învăţământului profesional.
Mircea Dumitru, ministrul Educației anunță: Refacerea structurii școlilor profesionale, o prioritate pentru Minister.
Cum funcționează sistemul de susținere a firmelor ce își formează viitorii profesioniști, din articolul Firmele cer majorarea subvenției pentru ucenici la 500 lei. Doar costul birocratic pentru primirea subvenției ajunge la 57 lei lunar, de pe Profit.ro.
La fiecare muncitor care emigrează în loc să lucreze într-o companie din România, economia pierde câte 6.000 de euro pe an (luând în calcul un salariu mediu brut de 500 de euro pe lună), citim în ZF, în articolul Semnal de alarmă. Cum este afectată economia de scăderea populaţiei.
O recrutare greşită îl costă pe angajator între unu şi două salarii brute lunare ale angajatului, spune Cristina Jurcoci, manager la Manpower
Că tot e an electoral, nici tehnocrații nu rezistă tentației măsurilor populiste și cresc salariile la stat, fără vreo fundamentare în creșteri de productivitate sau, măcar, de inflație care să justifice aceste majorări. Politicienii promit noi creșteri de salarii la stat: Unu din patru angajați e plătit de buget și câștigă peste media din România, în Profit.ro.
Nici în zona privată productivitatea nu strălucește. În industrie, potrivit INS, productivitatea a scăzut cu 1,1% în primele șase luni.
Cât se câștigă la un gigant IT din țară: Acţionarii RCS&RDS au aprobat remuneraţiile nete lunare ale membrilor CA: Bulgac şi Bendei – 20.000 de lei; Popoviciu, Dinei şi Ciobotaru – 15.000 de lei.
Leoni a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii din Europa. Grupul german va livra peste 70 de procese de resurse umane, mai citim în Ziarul Financiar.
Un român a strâns în medie 5.900 de lei în contul de pensie obligatorie după opt ani de contribuţie, aflăm din ZF.ro.
Perspective pentru angajări există mai ales în comerț:
Leroy Merlin, la Timișoara
Magazinele din noul mall Park Lake din București
Gold Plast, producător italian de veselă de unică folosinţă – Topoloveni, Argeş
În fine, dacă vă ajută CV-ul, puteți încerca și la Banca Mondială…